Na hlavný obsah

Poruchu vodovodného potrubia, ktoré v Bratislave vytopilo vozovku, už odstránili

Nehoda vznikla pri rekonštrukcii starého vodovodu.

Poruchu vodovodného potrubia, ktoré v Bratislave vytopilo vozovku, už odstránili
Prívod vody už uzavreli a ďalšia voda už nevyteká. Foto: RTVS

Havária vodovodu v kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v bratislavskom Starom Meste má byť odstránená ešte v piatok (28. 4.). Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na sociálnej sieti s tým, že nehoda vznikla pri rekonštrukcii starého vodovodu.

„Počas výmeny vodovodu zlyhalo prepojenie rekonštruovaného potrubia s veľkými transportnými vodovodnými potrubiami,“ vysvetlil generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš. Spôsobilo to podľa neho veľký únik vody pod silným tlakom.

Vodárenská spoločnosť avizuje, že v priebehu piatka obnovia dodávku vody do všetkých odberných miest. „V spolupráci so zhotoviteľom už pracuje na vyčistení ulice, aby bolo možné obnoviť dopravu,“ spresnila. V nasledujúcich dňoch bude podľa nej treba určiť presnú príčinu poruchy. Zároveň aj spôsob, ako zhotoviteľ obnoví stabilitu svahu poškodeného únikom vody.

O poruche vodovodného potrubia v Bratislave informovala aj RTVS:

Rozsah škôd ani ich výška nie sú v súčasnosti známe. „Presný sumár škôd v tejto chvíli ešte nie je známy, rovnako ani výška škôd,“ uviedla hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Dopravné obmedzenia

Pre haváriu vodovodu je naďalej v časti Starého Mesta obmedzená doprava. Na mieste šoférov usmerňuje polícia. Zelená vlna RTVS uvádza, že sa tvoria rozsiahle kolóny, a to aj na obchádzkach po Staromestskej a Štefánikovej v smere na Patrónku.

Dopravný podnik Bratislava, ktorý pre haváriu odklonil niektoré autobusové linky, na svojom webe informuje, že električková linka 9 opäť jazdí cez tunel.

V kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave, oproti bývalému PKO, prasklo veľké vodovodné potrubie. Voda zaplavila Žižkovu ulicu a časť Nábrežia armádneho generála L. Svobodu.

V súvislosti s odstraňovaním následkov havárie vodovodu vyhlásili mimoriadnu situáciu. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

„Premávka na nábreží nie je aktuálne v ohrození, situácia sa však v nasledujúcich dňoch bude monitorovať a posudzovať sa bude aj stav svahu, ktorý priamo zasiahol únik vody,“ avizovala hovorkyňa.

Pozrite si fotografie z havárie vodovodného potrubia v Bratislave:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny