Na hlavný obsah

Pri viacnásobnej vražde, ktorá cez víkend otriasla Českom, útočník použil samopal zo Slovenska

Zabil ním troch ľudí a jednu ženu postrelil.

Pri viacnásobnej vražde, ktorá cez víkend otriasla Českom, útočník použil samopal zo Slovenska
Na policajnej snímke vražedná zbraň. Foto: www.policie.cz

Zbraň, ktorou 50-ročný muž v Česku cez víkend zabil troch ľudí, jedného postrelil a následne si ňou zobral život, pochádzala zo Slovenska. Informoval o tom vedúci odboru všeobecnej kriminality krajskej polície Jan Lisický na policajnom brífingu. Motívom vraždy bola zrejme nezvládnutá žiarlivosť.

V sobotu 15. apríla okolo 20.30 h česká polícia prijala oznámenie o napadnutí osôb v dome v obci Olšovec, časť Boňkov. Policajná hliadka v rodinnom dome našla tri osoby bez známok života. Miesto činu uzavreli a spustili rozsiahle pátranie po páchateľovi.

Do hľadania sa zapojila aj letecká služba českej polície, príslušníci špeciálnej poriadkovej jednotky Moravskosliezskeho kraja a členovia zásahovej jednotky Moravskosliezskeho kraja. „S pomocou policajného vrtuľníka s termovíznou kamerou sa im podarilo osobu lokalizovať v lese neďaleko miesta činu. Hľadaného muža však našli už bez známok života,“ uviedla polícia.

V neďalekej reštaurácii našli zranenú 47-ročnú ženu, ktorá ako jediná tento útok prežila. Previezli ju do nemocnice a polícii sa od nej podarilo získať základné informácie o páchateľovi a incidente.

Obeťami sú starší pár a ich vnuk

Podľa doterajších zistení 50-ročný muž po hádke fyzicky napadol svoju 47-ročnú priateľku, pričom ju bodol skrutkovačom do ruky a krku. Žena pred útočníkom utiekla na prvé poschodie, kde sa ukryla v izbe spolu s ďalšími členmi rodiny.

Muž medzitým odišiel do auta. Vzal z neho samopal a vrátil sa s ním do domu. V izbe na prvom poschodí zastrelil tri osoby – 77-ročnú ženu, jej 77-ročného priateľa a 15-ročného chlapca, ktorý mal byť podľa medializovaných informácií ich vnukom.

Podarilo sa mu zasiahnuť aj svoju priateľku, jej sa zranenej podarilo z domu utiecť a privolať pomoc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet