Na hlavný obsah

Potvrdené! Francúzska banka BNP Paribas odchádza zo slovenského trhu

Ukončenie pôsobenia sa bude diať postupne.

Potvrdené! Francúzska banka BNP Paribas odchádza zo slovenského trhu
Na ilustračnej snímke pobočka banky BNP Paribas Personal Finance. Foto: https://personal-finance.bnpparibas/

Pobočka francúzskej banky BNP Paribas Personal Finance, ktorá na slovenskom trhu vystupuje pod názvom Cetelem, oznámila svoj definitívny koniec.

„Na základe dôkladného zváženia, vyhodnotenia všetkých ekonomických ukazovateľov a situácie na trhu sa zriaďovateľ pobočky zahraničnej banky, BNP Paribas Personal Finance, rozhodol ukončiť svoje aktivity na Slovensku,“ potvrdila nám vedúca oddelenia marketingu pobočky Cetelem Andrea Trebuľová. Informáciu o tom priniesol portál tvnoviny.sk v pondelok (3. 4.).

Priblížila, že ukončenie poskytovania služieb klientom pobočky banky na Slovensku sa bude diať postupne. „V prvej fáze sa zastaví poskytovanie nových úverov, pričom existujúce úvery našich klientov budeme naďalej spravovať,“ vysvetlila.

O tom, že banka prehodnocuje svoje pôsobenie na Slovensku, ktoré malo viesť k tomuto odchodu, ako prvá v marci informovala redakcia spravodajského portálu Správy RTVS.

Rozhodnutie má byť súčasťou reorganizácie, ktorá zahŕňa geografické prehodnotenie aktív v krajinách, kde nedosahuje dostatočnú veľkosť, aby absorbovala investície potrebné pre zabezpečenie konkurencieschopnosti.

Koniec českej Hello Bank!

V pondelok oznámila koniec aj ďalšia pobočka tejto zahraničnej banky. Ide o českú Hello Bank!. Uviedla to na svojej webovej stránke s tým, že od pondelka prestane klientom poskytovať nové produkty, ako sú úvery alebo bežné účty. Existujúcim klientom zatiaľ naďalej poskytuje dohodnuté služby. Informoval o tom portál České noviny.

Hello Bank! pôsobí na českom trhu od konca roka 2017. Dovtedy pôsobila dvadsať rokov pod obchodným názvom Cetelem.

Koncu Cetelemu na slovenskom trhu sa venovali aj relácii RTVS Ekonomika :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika