Na hlavný obsah

Pracovníci mestských lesov zrazili psa. Majiteľ usmrteného zvieraťa a ľudia na sociálnych sieťach ich obviňujú z bezcitnosti

Prípad už vyšetruje polícia.

Pracovníci mestských lesov zrazili psa. Majiteľ usmrteného zvieraťa a ľudia na sociálnych sieťach ich obviňujú z bezcitnosti
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Pracovníci mestských lesov v Spišskej Novej Vsi, služobným autom, zrazili psa. Majiteľ usmrteného zvieraťa a ľudia na sociálnych sieťach ich obviňujú, že boli bezcitní. Muži z lesov mesta hovoria o nešťastnej náhode. Prípad už vyšetruje polícia.

Nešťastná udalosť sa stala, na lesnej ceste, za domom  v lokalite Rybníky, v mestskej časti Spišskej Novej Vsi – Novoveská Huta. Tesne po tom, čo 13-ročný chlapec vypustil osemmesačného psíka z koterca.

“Bol s ním vonku. Na chvíľku ho neustriehol. Po nejakom čase mi volal, že pes je mŕtvy,“ hovorí majiteľ usmrteného psa Peter Piroch.

Zo skutku obvinil chlapov z Lesov mesta. Tí sa v tom čase tadiaľ vracali z práce na autách. “Nevieme, či mu po hlave prešli, nevieme, či mu do ucha strelili. Neviem, čo robili, akým spôsobom ho zabili, ale proste viem, že keď oni odchádzali, pes bol mŕtvy,“ pokračuje majiteľ.

Nešťastnej udalosti sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Osemmesačného psíka zrazil pracovník mestských lesov na tomto služobnom aute. Údajne ho mal zachytiť jeho zadnou časťou. Vedenie Lesov mesta, zámerné zabitie zvieraťa vylučuje.”

“Som sklamaný, že nás osočujú, že zabíjame psov, že sme zabijaci. Keby ktokoľvek chcel toho psíka zabiť, tak ho musí zraziť s tou prednou časťou. Na každom jednom pick upe nie je nič poškodené. Ten kolega, je ten posledný, ktorý by tomu zvieraťu chcel ublížiť,“ reaguje riaditeľ Lesov mesta v Spišskej Novej Vsi Ján Novák.

“Pred auto nám vybehol pes. Zúrivý brechajúci pes. Jak pes odbehol kúsok, išli sme ďalej. Nevieme o tom, aby sme toho psa zrazili, pretože my sme ho nevideli, že by ležal dakde v zadu. Nikto z nás toho psa nechcel zabiť,“ tvrdí hlavný inžinier Lesov mesta Spišská Nová Ves Marek Burik.

Peklo na sociálnych sieťach

Doslova peklo plné nadávok a vyhrážok na sociálnych sieťach, vyvolala skutočnosť, že o chvíľu neskôr tadiaľ prechádzalo aj druhé auto s lesníkmi. Bez zastavenia.

“Môj syn im kýval, že by zastali, že by mu pomohli. Oni nezastali, ostal sám,“ hovorí majiteľ usmrteného psa.

“V čase, kedy s autom išli okolo psa, nebol tam žiadny chlapec,“ reaguje Burik.

“Tí druhí, ktorí v tom aute prechádzali a nezastavili, nedali pomoc. Tak toto beriem ako zlyhanie zamestnancov,“ myslí si riaditeľ Lesov mesta v Spišskej Novej Vsi.

Nešťastnou udalosťou sa už zaoberajú i štátni policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny