Na hlavný obsah

Zrážku kamióna s vlakom v Prešove zachytila bezpečnostná kamera

Železničnú dopravu museli prerušiť.

Zrážku kamióna s vlakom v Prešove zachytila bezpečnostná kamera
Na snímke zrážka vlaku s nákladným kamiónom. Foto: RTVS

Nehoda v Prešove na niekoľko hodín zastavila železničnú dopravu aj fungovanie firiem v priemyselnej časti mesta. Regionálny expres do Košíc narazil do plne naloženého kamióna na priecestí. Nerešpektoval výstražné svetlá. Dopravu obnovili po 17.00 h. Nehodu zaznamenala kamera.

Nikto sa vážnejšie nezranil. Výrazne poškodená je predná časť rušňa a kamión, ktorý viezol oceľové konštrukcie. Vodič tvrdí, že nič nevidel ani nepočul varovné zvukové signály. Dychová skúška u neho bola negatívna. Vo vlaku bolo asi 40 cestujúcich.

Téme sa venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

„Dve osoby zranené, rušňovodič a jedna cestujúca vo vlaku. Išlo o ľahšie zranenia, boli prevezení na ošetrenie do nemocnice,“ priblížil riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov Ľubomír Toďor.

Po viac ako hodine od zrážky prišiel po cestujúcich náhradný autobus.

„Okolnosti a príčiny zrážky sú predmetom policajného vyšetrovania,“ uviedla polícia. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Polícia zároveň informovala, že dychové skúšky na alkohol u vlakvedúceho, rušňovodiča a vodiča kamióna boli negatívne.

S kamiónom sa podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča zrazil vlak – regionálny expres 1941, ten smeroval z Lipian do Košíc.

Na danom úseku pritom nejde o prvú haváriu. Za posledné roky ide už o štvrtú takúto kolíziu na priecestí bez závor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny