Na hlavný obsah

Pri víkendovom ostreľovaní ukrajinských miest zomrelo sedem ľudí

V Záporoží utrpel zranenia jeden človek.

Pri víkendovom ostreľovaní ukrajinských miest zomrelo sedem ľudí
Na ilustračnej snímke príslušníci ukrajinskej Štátnej pohotovostnej služby. Foto: TASR/AP

Pri víkendovom ruskom ostreľovaní ukrajinských miest zomrelo najmenej sedem civilistov, informovala agentúra AP s odvolaním sa na nedeľňajšie vyhlásenie ukrajinských predstaviteľov.

Kým sa Rusko naďalej sústredí na dobytie celého priemyselného východu Ukrajiny, dve ďalšie oblasti, Charkovská na severovýchode a Záporožská na juhovýchode krajiny sa stali terčom raketovej a delostreleckej paľby, uviedla ukrajinská armáda.

Ako uviedol šéf Charkovskej oblasti Oleh Syněhubov, dvaja muži v nedeľu zomreli pri ostreľovaní Kupjansku. Ruská armáda Kupjansk ovládla vlani krátko po začiatku invázie na Ukrajinu, v septembri ju však z tohto mesta, ktoré je dôležitou križovatkou, vytlačili ukrajinské sily. Teraz sa ho Rusi snažia dostať pod kontrolu znova.

Ďalší dvaja ľudia, vrátane dieťaťa, zomreli v noci na dnes pri ruskom raketovom útoku na Záporoží. Jeden človek utrpel zranenia, uviedla Štátna služba pre mimoriadne udalosti (DSNS).

„Nepriateľ ostreľoval raketami mesto Záporožie. Následkom toho bola čiastočne zničená obytná budova, „uviedla DSNS s tým, že v troskách našli záchranári telá 50-ročného otca a 11-ročnej dcéry. Šesťdesiatštyriročnú matku vyslobodili živú a odovzdali ju zdravotníkom. 

Zástupca záporožskej radnice Anatolij Kurtev uviedol, že rodinný dom zasiahli dve rakety. Ich explózie poničili aj desiatky domov v okolí. Podľa šéfa Záporožskej oblasti Jurija Malaška bolo celkovo ostreľovaných asi 18 obcí. V sobotu (8. 4.) zomreli traja ľudia a päť ich utrpelo zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet