Na hlavný obsah

Pri útoku na promenáde v Tel Avive zomrel jeden človek, šesť ľudí je zranených

Izraelské ministerstvo zahraničia hovorí o teroristickom čine.

Pri útoku na promenáde v Tel Avive zomrel jeden človek, šesť ľudí je zranených
Pri útoku na promenáde v Tel Avive zomrel najmenej jeden človek, šesť ľudí je zranených. Foto: ČTK/AP/Oren Ziv

Pri útoku na prímorskej promenáde v Tel Avive v piatok (7. 4.) zomrel najmenej jeden človek, ďalších šesť ľudí je zranených. Informovalo o tom izraelské ministerstvo zahraničia, ktoré útok označilo za teroristický čin. Útočník, ktorý strieľal a nabiehal autom do chodcov, je podľa denníka Haarec mŕtvy. Podľa záchranárov sú obeťami útoku zahraniční turisti.

Denník The Times of Israel s odvolaním sa na zdravotnícku službu Magen David Adom napísal, že útok sa odohral na dvoch miestach v hojne navštevovanej časti mesta pri pobreží Stredozemného mora. Obeťou útoku je zhruba 30-ročný muž. Podľa serveru Walla ide o talianskeho turistu.

Agentúra AP pripomenula, že izraelské úrady používajú termín „teroristický útok“ pre útoky spáchané Palestínčanmi.

Denník Haarec napísal, že podozrivým útočníkom je izraelský Arab z obce Kafr Kásim na okupovanom Západnom brehu Jordánu.

V Izraeli panuje v posledných dňoch veľmi napätá atmosféra po tom, ako izraelská polícia tento týždeň vykonala raziu v jeruzalemskej mešite Al-Aksá. Po nej nasledovali raketové útoky na Izrael z Pásma Gazy a tiež z Libanonu, na ktoré armáda odpovedala náletmi. Polícia intenzívne pátra aj po páchateľovi alebo páchateľoch útoku na okupovanom Západnom brehu Jordánu, kde po streľbe na osobné auto zomreli dve Izraelčanky. Tretia žena je ťažko zranená.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet