Na hlavný obsah

Prichytený pri čine: NAKA zadržala zamestnanca Univerzity Komenského pri preberaní úplatku

Jeho hodnota bola 20-tisíc eur.

Prichytený pri čine: NAKA zadržala zamestnanca Univerzity Komenského pri preberaní úplatku
Na snímke budova Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: fns.uniba.sk

Národná kriminálna agentúra zadržala v stredu (19. 4.) zamestnanca Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pri preberaní úplatku 20-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Katarína Barinková.

Podozrivá osoba si mala úplatok vyžiadať v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK.

„Vzhľadom na súčasné štádium trestného konanie sa nedá poskytnúť bližšie informácie,“ doplnila Barinková.

UK podľa vlastných slov poskytuje maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní. „Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia,“ informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie. „Nechce byť v žiadnom prípade spájaná s akýmikoľvek pochybnosťami vo vzťahu k takémuto konaniu. Keď už k takémuto individuálnemu zlyhaniu prišlo, záleží nám na korektnom vyšetrení a vyvodení dôsledkov,“ dodala Miller. Ďalšie kroky podniknú hneď, ako budú mať k dispozícii viac informácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko