Na hlavný obsah

Príprava na novú ofenzívu? Rusko úspešne otestovalo medzikontinentálnu balistickú strelu

Ide o strelu s dlhým doletom.

Príprava na novú ofenzívu? Rusko úspešne otestovalo medzikontinentálnu balistickú strelu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko vykonalo úspešné skúšobné odpálenie medzikontinentálnej balistickej strely v lokalite na juhu, oznámilo v stredu (12. 4.) nadránom ministerstvo obrany v Moskve. Je to nové varovanie nepriateľom Ruska, píše nemecká tlačová agentúra DPA.

Strelu s dlhým doletom odpálili z testovacej vojenskej strelnice Kapustin Jar v Astrachánskej oblasti, na brehoch Kaspického mora.

Testovaná bojová hlavica dopadla podľa plánu na miesto v spojeneckej krajine, v Kazachstane, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Dodalo, že cieľom bolo otestovať „bojovú schopnosť“ strely.

Rusko zasypáva susednú Ukrajinu raketami už vyše 13 mesiacov. Moskva zároveň vyostrila vojenskú rétoriku proti Západu, dokonca viac hrozí jadrovými zbraňami a vyvoláva ponurú vyhliadku na jadrovú vojnu.

Kremeľ nedávno spôsobil rozruch svojím oznámením, že umiestni v Bielorusku taktické jadrové zbrane. Tieto zbrane majú kratší dolet než medzikontinentálne balistické strely, ktoré môžu prekonať vzdialenosť až 5 000 kilometrov, pripomína DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet