Na hlavný obsah

Richard Sulík predstavil časť kandidátky strany SaS do parlamentných volieb

Voľby chce vyhrať.

Richard Sulík predstavil časť kandidátky strany SaS do parlamentných volieb
Na snímke je predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík. Foto: YouTube/Sloboda a solidarita

SaS povedie do septembrových predčasných parlamentných volieb Richard Sulík. Druhým na kandidátnej listine bude Branislav Gröhling. Tretie miesto obsadí Jana Bittó Cigániková, štvrté bude patriť Márii Kolíkovej. Informoval o tom Sulík na sobotňajšom kongrese strany s tým, že SaS urobí všetko preto, aby vyhrala septembrové predčasné parlamentné voľby.

Riešiť chce najpálčivejšie problémy v krajine, napríklad zdravotníctvo. Avizoval, že kandidátom strany na ministra zdravotníctva bude Tomáš Szalay.

„Chybami sa človek učí. Aj vďaka našim chybám sme dnes poučení a sme pripravení riadiť krajinu najlepšie zo všetkých strán,“ uviedol Sulík. Skonštatoval, že doteraz boli liberáli vždy „do počtu“ ako opozícia či ako menšinový partner. Toto chce SaS podľa jeho slov zmeniť.

„Odmietame byť len do počtu, odmietame byť menšinovým partnerom, a práve preto v týchto voľbách meníme hru,“ podotkol.

Čo sa týka kandidátnej listiny, po prvých štyroch miestach majú nasledovať ďalší tímlídri strany, krajskí a okresní predsedovia. Kandidátku SaS bude schvaľovať republiková rada strany na návrh predsedu.

Sulík zároveň potvrdil dohodu so stranou OKS, 15. miesto kandidátky má patriť Ondrejovi Dostálovi. Platí podľa jeho slov aj dohoda s bývalými členmi strany Za ľudí, ktorí prešli do klubu SaS.

Majú aj predvolebný program

Sulík tiež avizoval, že liberáli majú pripravený predvolebný program, v najbližších dňoch ho budú konzultovať s ďalšími členmi a následne ho predstavia verejnosti. Tvrdí, že strana je odborne a personálne pripravená riadiť jednotlivé rezorty po voľbách.

„Budeme priamočiarejší, budeme si viac stáť za svojím, lebo my máme riešenia a odborníkov, lebo my držíme dohody, lebo my máme skúsenosti, a to všetko bez korupčných káuz,“ poznamenal.

Doplnil, že budujú silný ekonomický tím a chcú Slovensko priblížiť úrovni Európskej únie. V pondelok (24. 4.) plánujú predstaviť tím pre záchranu zdravotníctva. Okrem iného vyzdvihol oblasti ako príprava detí na budúcnosť, funkčné súdnictvo či ľudské práva.

Podčiarkol dôležitosť boja proti korupcii, s čím podľa neho súvisí aj razantná zmena na ministerstve vnútra, ktorá si pýta riadne „krúpobitie“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko