Na hlavný obsah

Robert Kennedy mladší chce kandidovať na prezidenta USA

Za uplynulých 15 rokov sa stal jednou z najznámejších tvárí antivaxerov.

Robert Kennedy mladší chce kandidovať na prezidenta USA
Na snímke Robert F. Kennedy mladší. Foto: TASR/AP

Robert F. Kennedy mladší, synovec bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a známy odporca očkovania, v stredu (5. 4.) odovzdal úradom dokumenty potrebné na kandidatúru v budúcoročných amerických prezidentských voľbách. Informovala o tom agentúra AP.

Kennedy mladší (69) sa bude uchádzať o nomináciu Demokratickej strany. Z radov demokratov sa o úrad prezidenta oficiálne uchádza aj spisovateľka Marianne Williamsonová (70). Súčasný prezident USA Joe Biden svoju opätovnú kandidatúru na post šéfa Bieleho domu zatiaľ oficiálne neoznámil, no všeobecne sa s ňou počíta.

Robert F. Kennedy mladší, synovec exprezidenta Johna F. Kennedyho a syn bývalého newyorského senátora Roberta F. Kennedyho, je environmentálny právnik, ktorý sa za uplynulých 15 rokov stal jednou z najznámejších tvárí amerických antivaxerov.

Svoj odpor k očkovaniu obzvlášť vystupňoval po vypuknutí pandémie ochorenia COVID-19. Odborníci na verejné zdravie a dokonca aj jeho príbuzní označili jeho názory za zavádzajúce a nebezpečné.

Kennedy mladší sa v minulosti objavil aj na podujatiach podporujúcich tvrdenie, že americké prezidentské voľby v roku 2020 boli zmanipulované, pripomína AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet