Na hlavný obsah

Rusi opäť útočili na obytnú štvrť. V Mykolajive zahynul jeden človek, vyše desať ľudí utrpelo zranenia

Niektoré domy sa ocitli bez elektriny.

Jeden človek zahynul a vyše desať ľudí utrpelo vo štvrtok (27. 4.) ráno zranenia pri ruskom raketovom útoku na mesto Mykolajiv na juhu Ukrajiny. Informuje o tom agentúra AFP odvolávajúca sa na miestnych predstaviteľov.

„Okolo jednej hodiny ráno počuli obyvatelia Mykolajiva štyri hlasné výbuchy,“ napísal na telegrame starosta tohto mesta Olexandr Sienkevyč. Jedna z rakiet podľa neho zasiahla výškovú budovu a ďalšia súkromný dom. Niektoré domy v meste sa ocitli bez elektriny.

Podľa gubernátora Mykolajivskej oblasti Vitalija Kima si raketový útok vyžiadal 15 zranených a jednu obeť na živote. Kim aj šéf regionálnej polície uviedli, že v meste zasiahli obytnú budovu.

Mesto Mykolajiv sa od začiatku ruskej invázie pravidelne stávalo terčom ostreľovania zo strany ruských jednotiek, píše AFP.

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva (UNHCR) bolo na Ukrajine od útoku Ruska z 24. februára 2022 zabitých viac ako osemtisíc civilistov. Tieto počty, naposledy aktualizované v polovici marca, sú podľa UNHCR pravdepodobne podstatne vyššie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet