Na hlavný obsah

SHMÚ varuje pred snežením. Očakávajte ho v týchto okresoch

Tvoriť sa môže aj poľadovica.

SHMÚ varuje pred snežením. Očakávajte ho v týchto okresoch
Na snímke veľkonočné vajíčka na strome počas snehových prehánok na Zelený štvrtok (6. 4.) vo Fulianke. Foto: TASR

Veľký piatok (7. 4.) so sebou prinesie na väčšine územia Slovenska sneženie. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy na východnom aj strednom Slovensku. Výnimkou sú okresy na juhozápade krajiny. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Snehové zrážky sa môžu objaviť už vo štvrtok (6. 4.). V Prešovskom a Košickom kraji platí výstraha prvého stupňa od 11.00 h. až do 10.00 h nasledujúceho dňa. Ďalej sa očakáva, že snežiť bude v niektorých okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja, kde platí výstraha prvého stupňa od 20.00 h do piatkovej 10.00 h.

„Snežiť bude aj počas dňa a nasledujúcej noci, najmä na severe a východe, v nižších polohách sa miestami vyskytne aj dážď so snehom. Ojedinele môže nasnežiť aj viac ako 10 cm snehu, čo pri silnejšom vetre môže výraznejšie skomplikovať dopravnú situáciu,“ informoval SHMÚ na sociálnej sieti.

Chladné počasie môže skomplikovať aj cestnú dopravu. Meteorológovia varujú na Veľký piatok vo väčšine okresov aj pred poľadovicou. Výstraha prvého stupňa sa dotkne všetkých krajov Slovenska, až na Bratislavský. SHMÚ radí zvýšiť na cestách opatrnosť.

Mapa výstrah.
Výstrahy pred snežením na piatok (7. 4.).Foto: SHMÚ

Na území Slovenska dlhodobo prevláda chladné počasie, ktoré súvisí s prílivom studeného arktického vzduchu. Snehové zrážky prinesie teplý front spojený s tlakovou nížou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko