Na hlavný obsah

Sklamanie mladých hokejistov: V boji o bronz podľahli Kanade po predĺžení

Prehrali tesne 3:4.

Sklamanie mladých hokejistov: V boji o bronz podľahli Kanade po predĺžení
Hokejisti Slovenska a Kanady na MS hráčov do 18 rokov. Foto: IIHF

Slovenskí hokejisti na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov vo Švajčiarsku prehrali s Kanadou 3:4 po predĺžení. Z turnaja si tak bronzové medaily neodnášajú, obsadili štvrté miesto.

Nenadviazali tak na medailové pozície slovenskej osemnástky zo šampionátov v roku 1999 (bronz) a 2003 (striebro), dosiahli však historicky tretí najlepší výsledok medzi elitou.

Slováci boli blízko k víťazstvu, keď dvakrát dokázali zmazať manko súpera a v tretej tretine otočili skóre vo svoj prospech. Kanada však dokázala 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny pri hre bez brankára vyrovnať na 3:3.

V predĺžení sa stal hrdinom zámorského tímu autor víťazného zásahu Macklin Celebrini. Ten nazbieral v stretnutí dva góly a asistenciu, jeho spoluhráč Matthew Wood mal tri asistencie.

Mladí Slováci neodplatili v Bazileji Kanaďanom prehru 3:4 zo základnej A-skupiny, o ich góly sa postarali Dalibor Dvorský, Peter Císar a Daniel Jenčko. Pre Dvorského to bol ôsmy gól na šampionáte a s 13 bodmi (8+5) v siedmich dueloch je nový rekordér medzi slovenskými hráčmi na elitných šampionátoch.

Kouč Tibor Tartaľ nemohol proti „javorovým listom“ počítať s útočníkom Františkom Dejom, ktorý v semifinále proti USA (1:7) krosčekoval súpera do krku, putoval predčasne do šatne a dostal dištanc. Zmeny tak museli nastať v treťom i štvrtom útoku.

Vo finále od 19.00 h nastúpia v Bazileji proti sebe USA a obhajcovia titulu Švédi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport