Na hlavný obsah

Sneženie komplikuje dopravu na východnom a strednom Slovensku. Takto to na cestách vyzerá

Sneženie sa presúva aj do západnejších regiónov.

Sneženie komplikuje dopravu na východnom a strednom Slovensku. Takto to na cestách vyzerá
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Sneh komplikoval dopravu na východnom s strednom Slovensku. Na niekoľkých úsekoch premávku úplne paralyzoval, inde platia obmedzenia rýchlosti. Informovala o tom Zelená vlna RTVS.

Sneženie malo vplyv na plynulosť premávky najmä v okolí Popradu. Pred Vysokými Tatrami v smere z Popradu sa skrížil autobus, polícia cestu obojsmerne uzavrela. Úsek Poprad – Hranovica bol pre nehodu neprejazdný.

Na horskom priechode Vernár sa skrížil kamión, úsek polícia uzavrela pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov.

Horský priechod Úhornianske sedlo uzavreli pre všetku dopravu, uviazlo tam viacero osobných aj nákladných vozidiel, vrátane posýpača. Na horskom priechode Donovaly husto snežilo. Zelená vlna informovala, že pre zníženú viditeľnosť denné svietenie nestačilo. Zasnežené a neupravené cesty boli aj na horskom priechode Huty.

Úsek Veľaty – Čerhov v okrese Trebišov a kopec Jahodná boli úplne uzavreté. Vodiči z viacerých miest hlásili skrížené kamióny, neupravené a nezjazdné cesty i nehody. Horský priechod Branisko uzavreli, prejdú len osobné autá.

Nepriaznivé počasie sa pomaly presúva aj na západ. Dopravu komplikuje v okolí Ružomberka. Na vjazde do Ružomberka z Hubovej sa vodiči zdržia asi 60 minút, smerom z Ivachnovej 20 minút.

Nepriaznivému počasiu na cestách sa v Správach RTVS o 19.00 h venovali redaktori Marie Balážová Melníková a Anton Gbur:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny