Na hlavný obsah

Streľba v banke v americkom Louisville si vyžiadala päť mŕtvych a šesť zranených

Polícia pri prestrelke zabila strelca.

Streľba v banke v americkom Louisville si vyžiadala päť mŕtvych a šesť zranených
Policajt so zbraňou v ruke zasahuje počas streľby, ku ktorej došlo v budove banky v centre amerického mesta Louisville. Foto: TASR/AP

Pri streľbe v budove banky v centre amerického mesta Louisville v pondelok (10. 4.) zahynulo päť ľudí a šesť ich utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Na mieste zasahovali policajti a agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí pri prestrelke zabili strelca. Všetci so zraneniami vrátane jedného policajta sú podľa CNN v nemocnici. Ich zdravotný stav nie je jasný.

Podľa miestnej stanice WHAS-TV bolo pri budove Old National Bank v centre Louisville, kde došlo k streľbe, niekoľko sanitiek a desiatky policajných áut.

Zatiaľ nie je známe, či išlo o pokus o bankovú lúpež alebo o ďalší prípad streľby, ktoré sú v Spojených štátoch pomerne časté. Nie je tiež známe, či útočníka započítali do bilancie piatich mŕtvych. Zásah sa podľa CNN skončil okolo 16:20 SEČ.

„Strelec zomrel na mieste incidentu. Zatiaľ nepoznáme presné okolnosti jeho smrti,“ uviedol pre agentúru AP zástupca policajného šéfa Paul Humphrey.

Na miesto činu podľa AP smeruje aj guvernér štátu Kentucky, kde sa nachádza 650-tisícové mesto Louisville. „Prosím, modlite sa za všetky postihnuté rodiny a mesto Louisville,“ napísal Andy Beshear v krátkom príspevku na Twitteri.

https://twitter.com/krassenstein/status/1645428045996515331

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet