Na hlavný obsah

Streľba v Texase si vyžiadala päť obetí. Útočník na úteku je nebezpečný a ozbrojený, varuje polícia

Medzi obeťami sú aj dve osemročné deti.

Streľba v Texase si vyžiadala päť obetí. Útočník na úteku je nebezpečný a ozbrojený, varuje polícia
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Útočník v texaskom meste Cleveland zastrelil v jednom dome piatich ľudí a teraz je na úteku. Informovala o tom americká stanica ABC. Podozrivý je podľa polície ozbrojený a je pod vplyvom omamných látok. Miestni obyvatelia dostali varovanie, aby nevychádzali von.

Streľba v malom meste vzdialenom asi 90 kilometrov severne od Houstonu sa odohrala v piatok (28. 4.) pred polnocou miestneho času (v sobotu 29. apríla ráno SELČ). Polícia teraz pátra po Mexičanovi, ktorý je podľa nej ozbrojený útočnou puškou AR-15.

Podľa agentúry AP do domu, kde sa v tej chvíli nachádzalo desať ľudí, vtrhol muž zo susedstva. Rodina, ktorá bola pôvodom z Hondurasu, predtým suseda požiadala, aby nestrieľal na dvore svojho domu, pretože nemôžu spať. Podľa šerifa muž argumentoval, že si môže robiť, čo chce, pretože je na svojom pozemku.

Najmladšie obete mali osem rokov. Dve ženy zomreli v spálni, kde svojimi telami chránili dve deti – tie prežili. Zatiaľ nie je jasné, v akom vzťahu boli obete k strelcovi.

Podľa agentúry AP tento rok v Spojených štátoch pribúda prípadov, keď strelci zavraždia štyroch a viac ľudí. V priemere sa takýto prípad stane raz týždenne. Štatistiky ukazujú, že za necelé štyri mesiace od začiatku roka prišlo takto o život aspoň 88 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet