Na hlavný obsah

Sudca rozhodol o väzbe pre štyri osoby, ktoré zneužívali pandemickú pomoc od štátu

Nezákonne dohromady vyplatili vyše 13 miliónov eur.

Sudca rozhodol o väzbe pre štyri osoby, ktoré zneužívali pandemickú pomoc od štátu
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/DPA

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) rozhodol o vzatí do väzby všetkých štyroch obvinených v súvislosti s nezákonne vyplatenou pandemickou pomocou. Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková.

Dodala, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinení podali proti nemu sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Najvyšší súd SR.

V prípade obvinenej osoby Z. Č. súd rozhodol o jej opätovnej väzbe, na rozdiel od návrhu prokurátora, ktorý navrhoval vzatie do väzby podľa iného odseku Trestného poriadku.

„Obvinených J. Č. a V. Č. vzal do kolúznej väzby. Návrh na preventívnu väzbu nebol akceptovaný s tým, že sudca pre prípravné konanie u nich konštatoval dokonané kolúzne konanie. U obvineného D. Ď. konštatoval dôvod kolúznej a preventívnej väzby. Návrh na konštatovanie útekovej väzby nebol akceptovaný,“ dodala.

Návrh na vzatie do väzby podal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v utorok (25. 4.). Prípad súvisí s vecou nezákonne vyplatenej pandemickej pomoci na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Pezinku v rozsahu prevyšujúcom 13 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko