Na hlavný obsah

Technický výpadok, ktorý mali od rána vo viacerých klientskych centrách, už odstránili

Všetky služby sú už plne funkčné.

Technický problém, ktorý mali od rána viaceré klientske centrá, sa už podarilo odstrániť. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. Výpadok riešili na oddeleniach dokladov. Na vybavenie občianskych a vodičských preukazov alebo cestovných pasov v niektorých prípadoch ľudia čakali aj od 6.00 h rána.

Asi hodinu po tom, ako ministerstvo výpadok oficiálne potvrdilo, začali vybavovať aspoň cestovné pasy.

Ostatných ľudí, ktorí si chceli vybaviť občiansky či vodičský preukaz, posielali zamestnanci bratislavského klientskeho centra domov. Neočakávali, že by sa systém ešte v piatok (21.4.) podarilo opraviť.

Podobný problém mali aj na trenčianskom okresnom úrade. Najskôr neboli dostupné všetky služby, potom niektoré postupne nabiehali. Napokon sa ukázalo, že výpadok mali centrá na celom Slovensku. Po troch hodinách sa ho podarilo odstrániť.

“Všetky služby boli už predpoludním, krátko pred obedom dostupné,“ spresnila hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Ministerstvo vnútra sa klientom za nepríjemnosti ospravedlnilo a ubezpečuje ich, že technický problém už odstránilo. Vybavovanie dokladov v klientskych centrách by tak malo byť na budúci už bez komplikácií.

Téme sa venoval redaktor RTVS Radoslav Šebo:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko