Na hlavný obsah

Telo exmanželky po zabití rozpustil v sude s kyselinou. Prokuratúra obvinila Miroslava V. z úkladnej vraždy

Zavraždenú Andreu stotožnili pomocou zubných výplní.

Po zavraždenej Andrei polícia vyhlásila pátranie ešte v roku 2016.
Po zavraždenej Andrei polícia vyhlásila pátranie ešte v roku 2016.Foto: Facebook/Polícia SR

Obvineniu z vraždy čelí Miroslav Vlček, ktorý si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky Andrey do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch. Následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Stíhajú ho vo väzbe. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na sociálnej sieti.

Miroslava Vlčeka pôvodne právoplatne odsúdili za zločin pozbavenia osobnej slobody. „Krajský súd v Trnave 18. apríla vyhovel sťažnosti špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania v neprospech odsúdeného,“ priblížila prokuratúra.

V rovnaký deň Vlčekovi doručili uznesenie o vznesení obvinenia pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy exmanželky. Po usmrtení mal jej telesné pozostatky rozpustiť v sude s kyselinou.

Plastový sud podľa prokuratúry našli v sklade vo Veľkých Ripňanoch v júni 2021 na základe príkazu špeciálneho prokurátora na prehliadku týchto priestorov. Príkaz vydali v súvislosti s prípadom rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, kde je stíhaný aj Miroslav Vlček.

„A to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti,“ podotkli z ÚŠP.

V plastovom sude zaistili fotokompozitný materiál (zubné plomby). Znaleckým skúmaním ich podľa prokuratúry s istotou stotožnili so stomatologickými výplňami, ktoré sa použili pri ošetrení chrupu zavraždenej Andrey Vlčekovej.

„Vyhovenie návrhu na obnovu konania odstránilo prekážku veci rozhodnutej a umožnilo vzniesť obvinenie M. V. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy,“ dodali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko