Na hlavný obsah

Teploty na Slovensku vystúpili nad dlhodobý priemer. V niektorých regiónoch sa môže ešte otepliť

V nedeľu sa očakávajú ešte o niečo vyššie teploty.

Teploty na Slovensku vystúpili nad dlhodobý priemer. V niektorých regiónoch sa môže ešte otepliť
Na snímke je teplotná mapa Slovenska zo soboty 22. apríla 2023. Foto: Facebook/Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ)

V sobotu (22. 4.) bolo na Slovensku do 23 stupňov Celzia. V úvode budúceho týždňa ovplyvní počasie zvlnený studený front. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Suchý vzduch sa v sobotu výraznejšie prehrial a teplota sa tak podľa SHMÚ dostala na úroveň dlhodobého priemeru, prípadne aj slabo nad.

„Na viacerých staniciach sme namerali 22, ojedinele až 23 stupňov Celzia (stanice Kamenica nad Hronom a Slovenský Grob). Teplo bolo aj na severe, 20 stupňov sme namerali aj na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši,“ priblížili meteorológovia.

SHMÚ očakáva, že v nedeľu sa na Slovensko dostane ešte o trochu teplejší vzduch a maximum teploty vzduchu tak môže byť ešte o čosi vyššie. „Na západe však pribudne oblačnosť (večer aj malá pravdepodobnosť prehánok a búrok na krajnom západe) a rozfúka sa mierny južný vietor, čo môže vzostup teploty trochu spomaliť,“ skonštatoval úrad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko