Na hlavný obsah

Ukrajinský študent, ktorý na Mladej Garde zabil spolužiačku, spoznal svoj definitívny trest

Odpyká si 14-ročný trest odňatia slobody.

Ukrajinský študent, ktorý na Mladej Garde zabil spolužiačku, spoznal svoj definitívny trest
Ukrajinský študent Volodymyr Moiseienko spoznal svoj trest za vraždu spolužiačky. Foto: TASR

Študent Volodymyr Moiseienko si odpyká za vlaňajšiu vraždu ukrajinskej spolužiačky v bratislavskom internáte Mladá Garda 14-ročný trest odňatia slobody.

Krajský súd v Bratislave tak vo štvrtok (20. 4.) zmiernil 14,5-ročný trest, ktorý mu v januári uložil prvostupňový súd. Rozhodnutie je právoplatné.

 „Odvolací Krajský súd v Bratislave zrušil rozsudok Okresného súdu Bratislava III z januára 2023 a sám rozhodol tak, že obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 14 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia,“ uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Súd zároveň uložil Moiseienkovi ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou a ochranný dohľad na tri roky. „Obžalovanému uložil aj obmedzenie – zákaz požívania alkoholických a iných návykových látok,“ dodal Adamčiak.

Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna 2022. O deň skôr ju mal usmrtiť vtedy 21-ročný spolužiak. K spáchaniu skutku sa priznal aj v prípravnom konaní. Motívom vraždy mohla byť frustrácia z neúspešnej skúšky, z čoho vinil poškodenú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko