Na hlavný obsah

V Chorvátsku našli zrejme najneschopnejšieho zlodeja. Pri krádeži ho chytili 28-krát

Pokúšal sa kradnúť malý tovar v potravinách.

V Chorvátsku našli zrejme najneschopnejšieho zlodeja. Pri krádeži ho chytili 28-krát
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muž v Chorvátsku sa 28-krát pokúsil ukradnúť drobný tovar zo samoobsluhy. Zakaždým ho však pristihli a teraz mu hrozí väzenie. Informovala o tom stanica N1, podľa ktorej ide o zrejme najneschopnejšieho zlodeja na svete.

Muž menom Nenad sa zameriaval na supermarkety Lidl v meste Zahreb. V nich sa v priemere trikrát mesačne pokúšal kradnúť rôzne tovary, od pečiva cez lieskovo-orieškovú nátierku, vegetu, čokoládu až po pivo. S lupom ho však zakaždým zastavili pracovníci bezpečnostnej služby.

Ostraha sa vždy snažila zavolať políciu. Tá však odmietala krádeže riešiť, tovar mal totiž malú hodnotu. Za desať mesiacov chcel muž ukradnúť potraviny za 584 eur, čo predstavuje v priemere 21 eur na jeden pokus o krádež.

Po 28. neúspešnom pokuse došla reťazcu Lidl trpezlivosť a podal na muža trestné oznámenie za opakovaný pokus o trestný čin s celkovou škodou 584 eur.

Hoci v konečnom dôsledku 58-ročný muž nič neukradol, hrozí mu teraz až sedem mesiacov väzenia nepodmienečne. Pred súdom sa obžalovaný nechcel vyjadriť na svoju obranu a mlčal. Súd uviedol, že otec jedného dieťaťa nemá zamestnanie, dokončil základnú školu a v minulosti bol trestaný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet