Na hlavný obsah

V New Yorku sa zrútilo nadzemné parkovisko. Jeden človek prišiel o život

Zranilo sa ďalších päť ľudí.

V New Yorku sa zrútilo nadzemné parkovisko. Jeden človek prišiel o život
V New Yorku sa prepadla nadzemná garáž, hlásia jednu obeť. Foto: Twitter/@nypost

Najmenej jeden človek prišiel o život pri čiastočnom zrútení nadzemného parkoviska v newyorskej štvrti Manhattan. Zranenia utrpelo ďalších päť osôb. V noci na stredu (19. 4.) to uviedol newyorský starosta Eric Adams. Vyplýva to zo správ agentúr AP a AFP.

Trojposchodová garáž nachádzajúca sa na 57 Ann Street v blízkosti Brooklynského mosta a približne 800 metrov od newyorskej burzy cenných papierov sa zrútila v utorok (18. 4.) v popoludňajších hodinách. Vonkajšia fasáda zostala neporušená, ale vnútorné podlažia sa zvalili na seba a zrútili, uviedol šéf newyorskej správy budov Kazimir Vilenchik.

Úrady sa však obávajú, že by sa mohla zrútiť i vonkajšia kostra parkoviska. Miestni hasiči pre obavy z porušenej statiky budovy nemohli zostať vnútri a preto pri pátracej a záchrannej akcii použili drony a robotického psa.

Vilenchik vyhlásil, že v nadzemnom parkovisku sa v čase jeho zrútenia nachádzalo šesť ľudí. Jeden z nich prišiel o život a ďalší štyria boli prevezení do nemocnice. Ich zdravotný stav je stabilizovaný. Ďalší človek, ktorý sa nachádzal v zrútenej garáži, odmietol lekárske ošetrenie.

Newyorskí predstavitelia vyzvali obyvateľov mesta, aby sa oblasti, kde k incidentu došlo, vyhli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet