Na hlavný obsah

V troskách po výbuchu budovy v Marseille sa našli dve telá

Všetky služby mesta aj štátu pokračujú v pátraní.

V troskách po výbuchu budovy v Marseille sa našli dve telá
Hasiči zasahujú po zrútení päťpodlažného bytového domu v centre francúzskeho mesta Marseille. Foto: TASR/AP

V troskách budovy, ktorá sa zrútila vo francúzskom meste Marseille po veľkom výbuchu, našli dve telá, oznámili v pondelok (10. 4.) ráno hasiči. Informovala o tom agentúra AFP.

„Vzhľadom na mimoriadne ťažkosti pri zásahu bude vyťahovanie tiel nejaký čas trvať,“ uviedlo oddelenie požiarnikov s tým, že súdny orgán následne pristúpi k identifikácii obetí.

K nálezu dvoch tiel došlo približne 24 hodín po tom, čo výbuch spôsobil zrútenie štvorposchodovej budovy v stredomorskom prístavnom meste.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin informoval v nedeľu poobede z miesta nešťastia, že pod troskami môže byť uväznených až desať ľudí.

„Dnes večer sú bolesť a smútok veľké,“ uviedol starosta Marseille Benoit Payan vo vyhlásení. Dodal, že všetky služby mesta, ale aj štátu, odhodlane pokračujú v pátraní.

Príčiny výbuchu zatiaľ nie sú známe. Záchranné práce komplikoval rozsiahly požiar. Päť ľudí previezli do nemocnice s vážnymi, ale nie život ohrozujúcimi zraneniami a ošetrili aj ďalšiu osobu, ktorá utrpela šok.

Výbuch poškodil aj okolité budovy, ich obyvateľov evakuovali a ulice v okolí nešťastia boli uzavreté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet