Na hlavný obsah

Vodič dodávky v Jihlave zrazil na priechode rodinu s kočíkom

Dieťa vyviazlo bez zranení.

Vodič dodávky v českom meste Jihlava zrazil dvoch chodcov s kočíkom na priechode pre chodcov. Nehode sa stala na Veľkonočný pondelok (10. 4.) krátko po 13.00 h. Žena po zrážke letela niekoľko metrov, muž a dieťa vyviazli bez zranení. S odvolaním sa na políciu o tom informoval spravodajský portál idnes.cz.

Muža po zrážke vymrštilo na chodník, žena letela až za trolejový stĺp. Do kočíka auto nenarazilo. Ďalšie blížiace sa vozidlo pred ním stihlo zabrzdiť.

Žena sa pri nehode ťažko zranila a previezli ju do jihlavskej nemocnice. Následne ju previezli do špecializovanej nemocnice v Brne. Vo večerných hodinách sa do nemocnice dostavil na vyšetrenie aj druhý účastník nehody.

„Vodič sa pravdepodobne nevenoval dostatočne riadeniu vozidla a ohrozil troch chodcov, ktorí prechádzali po vozovke cez vyznačený priechod pre chodcov,“ uviedla policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

V čase, kedy 62-ročný vodič nehodu spôsobil, boli na križovatke vypnuté semafory. Všetci traja účastníci nehody mali negatívnu dychovú skúšku na alkohol. Polícia ďalšie okolnosti nehody naďalej vyšetruje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet