Na hlavný obsah

Vznikajúca strana Karma požiadala o registráciu. Jeden z jej zakladajúcich členov je známy z kauzy Fatima

Jej priaznivci chcú napríklad zrušiť paragraf 363.

Vznikajúca strana Karma požiadala o registráciu. Jeden z jej zakladajúcich členov je známy z kauzy Fatima
Jeden zo zakladajúcich členov strany Karma Ondrej Janíček. Foto: Facebook/KARMA - politická strana

Vznikajúca strana Karma už požiadala o registráciu. Vyzbierala vyše 13 500 podpisov od občanov. Na pondelkovej (17. 4.) tlačovej konferencii o tom informoval jeden zo zakladajúcich členov strany Ondrej Janíček.

„Chceli by sme, aby sa zabránilo politikárčeniu, ale hlavne, aby politika mala zmysel, aby každý politik zodpovedal za seba a zodpovednosť, ktorú nesie voči voličom,“ načrtol Janíček cieľ strany.

Ako zdôraznil, spravodlivosť musí fungovať pre všetkých rovnako. Myslí si, že vládu mafie vystriedala vláda chaosu, ktorá práve dosluhuje. Deklaruje transparentné financovanie strany výhradne z príspevkov členov a podporovateľov.

Zámerom subjektu je napríklad zavedenie hmotnej zodpovednosti všetkých politikov a štátnych úradníkov. Zastaviť chce tiež úplatných sudcov. Zabezpečiť by chcel aj súdy, ktoré spravodlivo rozhodujú do jedného roka. Trvá tiež na štáte, ktorý sa stará o ľudí, nie o oligarchov a mafiánov.

Priaznivci Karmy odmietajú tiež financovanie politických strán oligarchami. Zrušiť chcú tiež paragraf 363 Trestného poriadku.

Predseda strany Karma Ondrej Janíček figuroval ako obžalovaný v kauze trenčianskeho baru Fatima. Súd ho vlani v júli po viac ako 20 rokoch spod obžaloby oslobodil. Pôvodne ho obžalovali pre pokračovací trestný čin vydierania formou spolupáchateľstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko