Na hlavný obsah

Z jaskyne v Slovinsku po 30 hodinách zachránili vážne zranenú ženu

Lekári sa k nej dostali pomerne rýchlo, no vytiahnuť ju bolo ťažšie.

Z jaskyne v Slovinsku po 30 hodinách zachránili vážne zranenú ženu
Na ilustračnej snímke jaskyňa. Foto: Unsplash

Ženu, ktorá utrpela vážne zranenia v oblasti hlavy v doposiaľ nepreskúmanej jaskyni na juhozápade Slovinska, sa podarilo zachrániť po tom, čo strávila v podzemí 30 hodín, informovala o tom agentúra DPA.

Tridsaťtriročná žena ležala s ťažkými zraneniami v jaskynnom systéme blízko regiónu Cerknica, spresnila v pondelok (17. 4.) slovinská agentúra STA s odvolaním sa na tamojších záchranárov.

Záchrannému tímu lekárov sa podľa nej podarilo dostať k žene v bezvedomí pomerne rýchlo a poskytnúť jej prvú pomoc. Ukázalo sa však, že vytiahnuť ju z jaskyne bude oveľa ťažšie.

Nakoniec sa ju na nosidlách podarilo vytiahnuť až v pondelok v ranných hodinách. Lekári z univerzitnej nemocnice v slovinskom hlavnom meste Ľubľana uviedli, že sa nachádza v ohrození života.

Slovinsko sa vyznačuje množstvom jaskýň, ktoré sú prístupné aj pre turistov, pripomína DPA. Najznámejšími sú stalaktitové jaskyne Postojna, cez ktoré premáva aj úzkorozchodná železnica.

V neďalekej Cerknici sa nachádza Krížová jaskyňa (Križna jama) s podzemnými jazerami, ktorá je považovaná za jednu z najkrajších jazerných jaskýň na svete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet