Na hlavný obsah

Železnice sa pripravujú na sviatočný nápor cestujúcich. Národný dopravca posilnil tieto spoje

Očakáva sa aj nápor na cestách.

Železnice sa pripravujú na sviatočný nápor cestujúcich. Národný dopravca posilnil tieto spoje
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Železnice sa pripravujú na nápor cestujúcich počas sviatkov. Cez Veľkú noc posilnia vlakové spojenia. Autobusové spoločnosti zatiaľ zvýšený záujem o cestovanie neevidujú.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas veľkonočných sviatkov vypraví o 18 vlakov navyše. Koncom pracovného týždňa očakávajú zvýšený nápor cestujúcich najmä smerom z Bratislavy na stredné a východné Slovensko.

„Na Zelený štvrtok vypraví národný dopravca štyri vlaky z toho sú dva expresy a dva rýchliky, na Veľký piatok päť rýchlikov,“ uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Náporu na železničnú dopravu cez sviatky sa v reportáži venovali redaktori RTVS Timotej Pisch a Alžbeta Šedivá Labudová:

Najväčší nápor na vlakovú dopravu očakáva Železničná spoločnosť Slovensko na Veľkonočný pondelok. „Kedy sa očakáva najväčší záujem o prepravu je to až sedem vlakov, z toho sú tri expresy a štyri rýchliky,“ informoval Kováč.

Kým železničiari zaznamenávajú každý deň pred sviatkami väčší záujem o cestovanie, pri autobusových dopravcoch je to skôr opačne.

„Počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov neevidujeme enormný záujem cestujúcich o naše spojenia. Naše expresné linky budú premávať v štandardnom režime. Lístky odporúčame kúpiť si vopred online, vtedy máte garanciu, že sa do autobusu dostanete,“ radí hovorca cestovnej kancelárie DAKA Maroš Szalay.

Očakávajú sa aj preplnené cesty

Počas sviatkov čakajú šoférov preplnené cesty. „Zhustenú premávku očakávame najmä vo štvrtok (6. 4.), začínajú sa prázdniny. Plné bývajú spravidla výjazdy z Bratislavy, ale v každom pípade treba vyraziť na cestu skôr, pretože sa môže stať čokoľvek a ak sa to stane, tak spravidla pod Strečnom,“ uviedol redaktor Zelenej vlny RTVS Jozef Vozár.

„Veľmi často sa všetci prihovárajú týmto šoférom, ktorí len občas sadajú za volant, aby boli opatrní a pozorní, ja to robím práve naopak. Ja by som chcel hlavne tých vodičov, ktorí sú dennodenne na cestách, aby oni boli práve tí, ktorí by mali dať väčší pozor,“ uviedol motoristický novinár Alexander Štefuca.

Zoznam posilnených vlakových spojov nájdete na internetovej stránke ZSSK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko