Na hlavný obsah

Žiačka, ktorej naliali savo do fľaše, mala čeliť šikane dlhšie. Škola to popiera

Žiačka skončila v nemocnici.

V Banskej Bystrci na jednej zo základných škôl riešia prípad, kedy pre žart spolužiakov skončilo dievča v nemocnici. Do fľaše jej naliali savo a ona ho vypila. Ako prvý o tom informoval spravodajský web tvnoviny.sk.

Podľa zistení portálu jej dezinfekčný prípravok mali do fľaše s vodou naliať počas hodiny telesnej výchovy. Incident sa stal na sídlisku Sasová.

Šiestačka by mala ležať v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Z činu podozrievajú tri dievčatá. Tie mali čistiaci prostriedok vziať počas poslednej vyučovacej hodiny z vozíka upratovačky.

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica potvrdila, že v pondelok prijala 12-ročnú pacientku, ktorá požila čistiaci prostriedok na báze chlóru. Jej stav je stabilizovaný a nie je v ohrození života.

Obeť nemiestneho žartíku bola na škole nová, triedu navštevuje asi rok. Podľa známych školáčky nejde o prvý prípad šikany, ktorej dievča čelí.

Škola šikanu popiera

Základná škola Pieninská odmieta, že by dievča, ktoré v škole nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, dlhodobo šikanovali. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora mesta s tým, že škola udalosť po incidente overovala.

K incidentu na ZŠ došlo v pondelok po hodine telesnej výchovy, keď išli žiaci šiesteho ročníka späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť.

„Žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú,“ uviedla samospráva.

Vedenie ZŠ po incidente kontaktovalo záchranárov a podľa pokynov zdravotníkov žiačke poskytli prvá pomoc. Následne dievča previezli do banskobystrickej detskej nemocnice. Podľa mesta žiačka nemala poškodené sliznice nosa a ústnej dutiny.

„V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku, riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši,“ dodala vedúca Školského úradu, oddelenia školstva a mládeže MsÚ Banská Bystrica Jana Odrobiňáková.

„ORL vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Na vylúčenie poškodení tráviaceho traktu podstúpi dnes gastrofibroskopické vyšetrenie,“ priblížila hovorkyňa nemocnice Jana Petríková.

Prípadom sa zaoberá aj polícia

Polícia v súvislosti s incidentom prijala trestné oznámenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

„O tom, či išlo o nemiestny žart rovesníkov, bude možné hovoriť až po riadnom preverení všetkých skutočností,“ uvádzajú v príspevku.

Téme sa v reportáži venoval aj redaktor RTVS Peter Mútňan:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny