Na hlavný obsah

Zo smrti 10-ročného dievčaťa v Nemecku polícia podozrieva troch maloletých chlapcov

Tí sa nachádzajú v špeciálnom zariadení pre mládež.

Zo smrti 10-ročného dievčaťa v Nemecku polícia podozrieva troch maloletých chlapcov
Na archívnej snímke zo 6. augusta 2015 policajné auto so zapnutým majákom stojí na ceste v meste Flensburg. Foto: TASR/DPA

Nemecká polícia vyšetruje smrť desaťročného dievčaťa zo zariadenia pre deti a mladistvých v bavorskej obci Wunsiedel. Tá leží len pár kilometrov od českých hraníc.

V centre pozornosti vyšetrovateľov sú podľa denníka Badische Zeitung dvaja jedenásťroční a jeden šestnásťročný chlapec. Ak by sa ich podiel na smrti dievčaťa potvrdil, išlo by o druhý takýto prípad v Nemecku v krátkom čase.

Zamestnanci zariadenia našli dievča v jej izbe v utorok (4. 4.) bez známok života. Zachrániť už ju nedokázali ani privolaní lekári, ktorí mohli iba konštatovať smrť.

Doterajšie vyšetrovanie ukazuje na cudzie zavinenie, čo v podstate potvrdil aj bavorský minister vnútra Joachim Herrmann (CSU), ktorý hovoril o „hroznom čine“, ktorý ho šokoval.

Podľa nemeckého denníka sú indície, že sa na smrti dievčaťa podieľala trojica chlapcov. Tí sú teraz v špeciálnom zariadení pre mládež.

V marci Nemecko šokovalo zabitie 12-ročného dievčaťa z Freudenbergu v Severnom Porýní-Vestfálsku. Priznali sa k nemu dve dievčatá vo veku 12 a 13 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet