Na hlavný obsah

Zvolen odvrátil prvý mečbal, finálová séria sa vracia do Košíc

Vo štvrtom stretnutí Zvole zvíťazil na domácom ľade 5:2.

Zvolen odvrátil prvý mečbal, finálová séria sa vracia do Košíc
Na snímke zľava brankár Košíc Dominik Riečický a Shane Hanna (Zvolen) vo štvrtom finálovom zápase play off Tipos extraligy. Foto: TASR

Hokejisti HKM Zvolen znížili stav finálovej série play off Tipos extraligy proti HC Košice na 1:3 na zápasy. Vo štvrtom stretnutí zvíťazili na domácom ľade 5:2. Košičania budú mať druhú príležitosť rozhodnúť o majstrovskom titule v nedeľu (21.4.) na domácom ľade.

Kormidelník domáceho tímu Peter Oremus zmenil zloženie všetkých štyroch útočných formácií. Do zostavy sa vrátil útočník Carter Turnbull, nevošiel sa do nej Viktor Fekiač. „Oceliari“ nastúpili v identickej zostave, v akej triumfovali v treťom zápase série.

Prvá tretina sa niesla v podobnom duchu ako predošlé zápasy, keď si tímy dávali pozor na chyby v defenzíve. V jej závere si na trestnú lavicu postupne sadli traja Košičania a Zvolen v úvode druhej časti otvoril skóre. V početnej výhode o dvoch hráčov ešte domáci neskórovali, no počas hry piatich proti štyrom obranca Hanna skóroval strelou zo strednej vzdialenosti.

Bola to prvá využitá presilovka HKM Zvolena od štvrťfinále. Košický obranca Ollson vyrovnal na 1:1 v 27. minúte, keď potrestal domácich za pozičnú chybu v defenzíve. Zvolenčania však o minútu získali náskok späť, po góle obrancu Mudráka, na ktorého už o 11 sekúnd nadviazal Zuzin – 3:1. Po tomto momente brankára Košíc Riečického vystriedal Janus.

Rušné dianie druhej tretiny zavŕšil Havrila, ktorý znížil na 3:2. Dôležitý gól na 4:2 strelil v 52. minúte Turnbull, pre ktorého to bol prvý presný zásah vo zvolenskom drese. Skóre uzavrel Viedenský, ktorý skóroval v 60. minúte počas hry hostí bez brankára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport