Na hlavný obsah

Bol Hudáček najlepším hráčom dve tretiny proti Kanade? Valábik s Gáborikom v spore

Experti RTVS sa v MS štúdiu pustili do polemiky na adresu Libora Hudáčka, ktorý skončil zápas s Kanadou predčasne po treste.

Bol Hudáček najlepším hráčom dve tretiny proti Kanade? Valábik s Gáborikom v spore
Libor Hudáček mal niekoľko šancí

Druhá tretina zápasu medzi Slovenskom a Kanadou na MS v hokeji 2023 priniesla mimoriadne dramatické situácie.

Ako podotkol expert RTVS Marián Gáborík, celú tretinu sa nehralo v počte piati na piatich. Disciplína pokrivkávala na strane nielen slovenskej reprezentácie, ale aj v prípade kanadského mužstva.

Po jednom zo zákrokov navyše odišiel do šatne za trest päť plus do konca zápasu Libor Hudáček.

A práve Libor Hudáček sa stal predmetom sporu medzi Borisom Valábikom a Mariánom Gáboríkom, ktorý skúseného útočníka označil za najlepšieho hráča zápasu Slovensko – Kanada (za dve tretiny).

Útočník má strieľať góly

Marián Gáborík pri tom ocenil niekoľko gólových šancí, ktoré si Libor Hudáček vypracoval, ako aj prihrávku na gól Cehlárikovi.

To potvrdil aj Valábík, avšak podotkol, že hráč ako Hudáček musí strieľať góly. „Čo očakávame od takého hráča? No gól. Mal tri vyložené šance a ani jednu nepremenil,“ kritizoval Valábik Hudáčka, ktorému však nezabudol pripísať kredit za pekné akcie, talent aj šikovnú prácu rúk.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

To však podľa jeho slov nestačí na to, aby bol najlepším hráčom v zápase. „Hral dobre, avšak nesplnil to, čo od neho tím čakal,“ dodal Boris Valábik.

Libor Hudáček odchádza do šatne po treste päť plus do konca. zápasu.Foto: TASR

Libor Hudáček je pritom druhým hráčom slovenskej reprezentácie na MS v hokeji 2023, ktorý nedohral zápas – v súboji s Českom odišiel do šatne po treste päť plus do konca Mislav Rosandič.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport