Na hlavný obsah

Bytovku v obci pri Trnave, ktorú zdemoloval výbuch plynu, nebudú musieť zbúrať celú

Majitelia poškodených domov sa boja o svoj majetok.

Bytovku v obci pri Trnave, ktorú zdemoloval výbuch plynu, nebudú musieť zbúrať celú
Poškodená bytovka v obci Biely Kostol. Foto: RTVS

Bytový dom v obci Biely Kostol pri Trnave po sobotňajšom (13. 5.) výbuchu plynu nemusia zbúrať celý. Zostávajúcich päť bytov dokážu obnoviť. Dvojica statikov po obhliadke odporučila na demoláciu iba podkrovie, kde nastal výbuch.

„Prízemie a prvé nadzemné podlažie vyzerajú v poriadku, takže to zostáva. Podkrovie bude treba zdemolovať. Čo sa týka opačnej strany, tam treba otvoriť škridlu, skontrolovať spoje krovu a ak sú zlé, tak to treba spevniť,“ priblížil statik Marek Lužák.

Po statikoch prídu na rad poisťovne. Kým neurobia všetky potrebné úkony, upratovanie a obnova bytovky musia počkať.

Situácii po výbuchu bytovky sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Vlado Hulík:

„V prvom rade musíme zistiť ešte detaily, čo treba všetko opraviť. Nahlásiť to poisťovni a podľa toho, čo nám povie poisťovňa, čo nám preplatí, budeme postupovať,“ uviedol majiteľ jedného z bytov Vladimír Florek.

Výbuch poškodil aj ďalšie tri bytové domy, statiku však majú v poriadku. Ich obyvatelia sa však boja o svoj majetok.

„No ako vidíte, za nami – je to tam veľmi nebezpečné, všetko to tam nejak visí. Dohodli sme sa s Policajným zborom, že kým sa nezdemontujú tieto veci, tak policajti budú strážiť,“ ozrejmila starostka obce Biely Kostol Iveta Paulová.

Príčiny výbuchu stále nie sú jasné, vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny