Na hlavný obsah

Čaputová: Právne kroky voči Robertovi Ficovi sú v príprave

Kaliňák si myslí, že na súde neuspeje.

Čaputová: Právne kroky voči Robertovi Ficovi sú v príprave
Na snímke je prezidentka SR Zuzana Čaputová a poslanec Robert Fico (Smer-SD). Foto: RTVS

Právne kroky voči Robertovi Ficovi (Smer-SD) sú v príprave. Potvrdila to v relácii RTVS O 5 minút 12 prezidentka Zuzana Čaputová. Dôvodom sú vyjadrenia lídra Smeru o tom, že hlava štátu je americká agentka. Podľa exministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka podanie na súde nebude úspešné.

„Pani prezidentka je americká agentka a môže ma zažalovať koľko chce. Nech sa na nás pani prezidentka nehnevá, keď ju voláme pravými slovami americká agentka,“ týmito slovami predseda Smeru pravidelne častuje prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Pohár trpezlivosti hlave štátu pred časom pretiekol. Dôvodom sú vyhrážky, ktoré smerovali k jej rodine. „Som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké – americká agentka, Soroš, americká ambasáda,“ uviedla na sociálnej sieti.

Žalobe prezidentky voči Robertovi Ficovi sa venovala redakcia a redaktor RTVS Ivan Tománek:

V relácii O 5 minút 12 na otázku „Avizovali ste, že podniknete nejaké právne kroky voči Robertovi Ficovi už ste tak urobili?“ odpovedala: „Je to v príprave, chcem, aby to podanie bolo kvalitné a dobre vypracované, určite ho podám, spracováva sa.“

„To nie je žiadny vulgarizmus, je to len pomenovanie toho, že zastupuje cudzie záujmy, čiže to je vec, ktorá je štandardným politickým pomenovaním, s ktorým si myslím, že nemôže na súde uspieť, lebo sú desiatky rozhodnutí európskeho súdu pre ľudské práva, ktoré hovoria, že politici musia zniesť vyššiu mieru kritiky,“ povedal Kaliňák.

Súdy už v minulosti zakročili

Okresný, krajský a napokon aj Ústavný súd však už v minulosti zakázal poslancovi za Smer Ľubošovi Blahovi šíriť niektoré tvrdenia o prezidentke.

„Ona nevyhrala súd proti Ľubošovi Blahovi, ten súd neprebehol, nezačal. Jediné rozhodnutie, ktoré má v rukách pani prezidentka a ktoré pod tlakom médií prijal súd – predbežné opatrenie, neodkladné,“ povedal Kaliňák.

„Bolo jednoznačne povedané, že útoky a tvrdenia, ktoré voči mne šíri nie sú podložené a nie sú súčasťou legitímneho politického boja. Oni nepredložili jeden jediný dôkaz, z jednoduchého dôvodu, lebo neexistuje. Je to tupé klamstvo,“ skonštatovala Čaputová.

Prezidentka pripustila, že útoky na jej osobu zohľadňuje aj pri rozhodovaní o kandidatúre. Rozhodnutie ohlási v najbližšom období. „Tento typ útokov, ale aj vyhrážok ma neuprace,“ dodala hlava štátu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko