Na hlavný obsah

Českí hokejisti prekvapenie so Slovinskom nedopustili

Hoci po prvej tretine prehrávali 0:2.

Českí hokejisti prekvapenie so Slovinskom nedopustili
Českí hokejisti oslavujú gól proti Slovinsku Foto: SITA/AP Photo/Roman Koksarov

Českí hokejisti vyhrali vo štvrtok (18. 5.) v A-skupine MS v hokeji 2023 nad Slovinskom 6:2. V Rige boli diváci svedkami zaujímavého zápasu, v ktorom udatnosť outsidera na senzáciu nestačila. Kvalita Čechov, výrazne oslabená na postoch stredných útočníkov, sa postupne presadila.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Česi odohrajú piaty zápas na turnaji v sobotu (20. 5.) o 11.20 (SELČ) proti Nórsku, Slovinci mali zápas s Lotyšskom na programe o 24 hodín v piatok (19. 5.) o 15.20 (SELČ).

Oslabených Čechov zaskočili Slovinci v prvej tretine

Zo štandardného úvodu nečakaný priebeh. Vysoký favorit predvádzal svoju technickú i korčuliarsku vyspelosť, ale z jasnej prevahy nič nevyťažil. Naopak Slovincov ich úvodný gól povzbudil, zaktivizovali sa, ich elitná formácia opäť udrela a v presilovke určila senzačný stav 0:2 po prvej tretine.

Favorit v závoze aj v druhom dejstve spustil svoje nájazdy, ale kombinačným akciám chýbala finálna kvalita, veľmi bolo cítiť absenciu dvoch supercentrov Chytila a Sedláka. Navyše Slovinci okrem udatného boja predvádzali aj nebojácne kontry a neisté české štruktúry im prečíslenia umožňovali, nehovoriac o reálnej početnej výhode.

Z dvoch presiloviek hrali Slovinci dobre jednu, len mali v zakončení smolu a 3:0 pre outsidera viselo vo vzduchu aj v rovnovážnom stave. Lenže ku sklonku druhej tretiny dostali presilovú výhodu Česi a po 80-sekundovom trápení prestrelil Gračnara kanonier Kubalík.

Stav 1:2 z pohľadu favorita veštil drsné tretie dejstvo, ale Slovinci čepeľou Kubalíka opäť doplatili na oslabenie a presne po 5 minútach už prehrávali. Nevyhnutnosť bodovania v každom zápase demonštroval Roman Červenka, dlhoročná konštanta českej reprezentácie. Jeho tím ďalšími tromi gólmi záver s prehľadom odkontroloval.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport