Na hlavný obsah

Ďalšia streľba v Srbsku: O život prišlo najmenej osem ľudí. Polícii sa podarilo strelca zatknúť

Ďalších 13 ľudí je zranených. Dvaja z nich sú vo vážnom stave.

Ďalšia streľba v Srbsku: O život prišlo najmenej osem ľudí. Polícii sa podarilo strelca zatknúť
Policajti hliadkujú v srbskej dedine Dubona. Foto: TASR/AP

Najmenej osem osôb prišlo o život a 13 ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovej (4. 5.) streľbe v srbskej obci Dubona. Pre stanicu CNN to uviedol hovorca srbského ministerstva vnútra. K tragickému incidentu došlo len deň po masakre na základnej škole v hlavnom meste Belehrad, kde žiak zastrelil osem spolužiakov i školského strážnika.

Policajti 21-ročného muža zadržali neďaleko mesta Kragujevac po niekoľkohodinovom pátraní, oznámila štátna televízia RTS. Polícia však zatknutie bezprostredne nepotvrdila.

K činu došlo vo štvrtok neskoro večer o 23.00 h. Útočník strieľal podľa štátnej televízie RTS z pohybujúceho sa vozidla do skupiny ľudí automatickou zbraňou a následne utiekol. Nasadili špeciálne policajné jednotky vrátane protiteroristickej, vrtuľníky a policajné sily z Belehradu i mesta Smederevo.

Do núdzového centra v meste Mladenovac ležiacom asi 60 kilometrov južne od Belehradu prichádzajú sanitky a príbuzní zranených, priblížila stanica N1.

Agentúra AFP pripomenula, že v roku 2013 v meste Mladenovac miestny obyvateľ zastrelil 13 príbuzných a susedov.

CNN konštatuje, že až dosiaľ sa masové streľby v Srbsku diali len zriedka, a to napriek vysokému počtu vlastníkov zbraní. Táto balkánska krajina má podľa CNN najvyššiu mieru držby zbraní medzi civilistami v Európe a piatu najvyššiu na svete. Je to dôsledok vojenského konfliktu v 90. rokoch 20. storočia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet