Na hlavný obsah

Dánski hokejisti prekonávajú očakávania: Vyhrali presvedčivo nad Rakúskom

Majú najlepší štart do MS v hokeji vo svojej histórii.

Dánski hokejisti prekonávajú očakávania: Vyhrali presvedčivo nad Rakúskom
Dánski hokejisti oslavujú víťazstvo nad Rakúskom Foto: SITA

Dánski hokejisti zvíťazili aj v treťom zápase A-skupiny na MS v hokeji 2023, keď v utorok (16. 5.) zdolali Rakúsko presvedčivo 6:2. Dáni prvýkrát v histórii triumfovali v elitnej kategórii v úvodných troch stretnutiach šampionátu.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Gól a asistenciu zaznamenal dánsky útočník Nikolaj Ehlers, ktorý má na konte 6 bodov (4+2) a na čele produktivity sa dotiahol na Čecha Dominika Kubalíka.


Dáni, ktorí sú s ôsmimi bodmi na 2. mieste, sa stretnú vo štvrtok (18. 5.) s Nemeckom od 19.20 SELČ. Rakúšania získali v troch dueloch iba bod a v stredu (17. 5.) od 15.20 nastúpia proti USA.

Aktívny Ehlers sa dostal na prvé miesto v tabuľke strelcov

Po vyrovnanom úvode otvorili ako prví skóre Dáni. V 10. minúte potrestal nedôraz rakúskej defenzívy Ehlers, pre ktorého to bol už štvrtý presný zásah na turnaji. Rakúšania zaváhali aj v 15. minúte, keď stratili puk pri zakladaní útoku, chybu obrancov však napravil brankár Kickert, ktorý zneškodnil pokus Wejseho. Gólové parametre mala na opačnej strane v 17. minúte strela rakúskeho obrancu Heinricha, ale Dichowovi pomohla žrď.

V 28. minúte už sa Rakúsku podarilo vyrovnať, keď v presilovke strieľal z prvej aktívny Schneider a puk sa od korčule Raffla odrazil do bránky. Dánov mohol najskôr v 34. minúte poslať znovu do vedenia Ehlers, v úniku však Kickerta neprekonal. Podarilo sa to až o pár sekúnd Andersenovi, ktorý nedal Kickertovi šancu – 2:1.

Rakúšania mohli vyrovnať po päťdesiatich sekundách tretieho dejstva Nissner, ale za Dichowom druhýkrát zvonila žrď. V 47. minúte napriahol spoza hráča Jensen Aabo a na svojom dvanástom šampionáte zabezpečil Dánom dvojgólové vedenie.

O necelé dve minúty ešte Rakúšania dokázali reagovať a na rozdiel gólu znížil Schneider, v 52. minúte však opäť vyšla Dánsku početná výhoda a šiesty presilovkový gól na turnaji zaznamenal Jensen. V 53. minúte definitívne rozhodol o treťom víťazstve Dánska Lassen. V 58. minúte ešte podčiarkol výbornú tretiu tretinu Russell, ktorý spečatil na konečných 6:2.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport