Na hlavný obsah

Do nemocnice v Miškovci previezli 13 zranených z nehody autobusu na diaľnici D2

Šiesti z nich potrebujú chirurgický zákrok.

Do nemocnice v Miškovci previezli 13 zranených z nehody autobusu na diaľnici D2
Zrážka kamióna s autobusom. Foto: TASR/Michal Svítok

Do Ústrednej a univerzitnej fakultnej nemocnice Boršodsko-abovsko-zemplénskej stolice v Miškovci priviezli v uplynulých dvoch dňoch 13 zranených z pondelňajšej (15. 5.) havárie autobusu na Slovensku. Informovala o tom agentúra MTI.

Riaditeľ nemocnice János Révész uviedol, že stav šiestich pacientov si vyžiadal ambulantnú starostlivosť a siedmich zranených prijali na oddelenia. Jeden z nich je pod dozorom lekárov. Ďalší šiesti, ktorí väčšinou utrpeli zranenia končatín, potrebujú chirurgický zákrok.

Troch ľudí už operovali, ďalších troch budú operovať v stredu (17. 5.) alebo vo štvrtok (18. 5.), dodal Révész s tým, že nikto z nich sa nenachádza v ohrození života ani vo vážnom stave. Ich zranenia si vyžadujú dobu liečenia viac ako osem dní, pričom sú v stabilizovanom stave.

Nemocnica v Miškovci je podľa Révésza v neustálom kontakte so slovenskými lekármi. Tí uviedli, že majú stabilizovaných pacientov so zraneniami, ktorých môžu previezť do nemocnice v Miškovci na doliečenie.

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia. Ďalších 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet