Na hlavný obsah

Domáci fínski hokejisti prevalcovali Dánsko v poslednom zápase A skupiny

Pred duelom bolo o osude obidvoch tímov už rozhodnuté.

Domáci fínski hokejisti prevalcovali Dánsko v poslednom zápase A skupiny
Fíni oslavujú gól nad Dánskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Fínski hokejisti deklasovali v záverečnom zápase A-skupiny MS v hokeji 2023 Dánsko 7:1. Domáci v Tampere nedali súperovi šancu, už po 1. tretine viedli 3:0. V severskom súboji prestrieľali Dánov 47:14.
        
Už pred stretnutím bolo isté, že Fíni obsadia v tabuľke tretie miesto a vo štvrťfinále ich čaká druhý tím „béčka“ Kanada. Dáni mali už pred zápasom istotu nepostupového piateho miesta v skupine.

Hoci v stretnutí už o nič významné nešlo, domáci Fíni hrali naplno a so súperom nemali žiadne zľutovanie. Do zápasu vstúpili zostra a už v 4. minúte viedli 2:0. Potom hru rozkúskovali vylúčenia a tímy trochu vyšli z tempa.

Domáci nevyužili tri presilovky za sebou, napriek tomu išli do prestávky za trojgólového náskoku, keď delovku Seppäläho tečoval pred bránkou Pokka. Dáni nedokázali zabrzdiť rozbehnutého favorita, ktorý si robil v útočnom pásme chvíľami, čo sa mu zachcelo.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Lamikko skóroval dokonca vo vlastnom oslabení, poltucet zavŕšil na konci druhej tretiny Kapanen, ktorý blafákom „vykúpal“ Sörensena. Dáni dokázali v treťom dejstve už len skorigovať výsledok, čestný úspech zaznamenal Ehlers.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport