Na hlavný obsah

Exminister školstva Ján Horecký vstupuje do KDH

Naďalej sa chce zameriavať na otázky v školstve.

Exminister školstva Ján Horecký vstupuje do KDH
Na snímke minister školstva Ján Horecký. Foto: TASR

Do mimoparlamentného KDH prichádza bývalý minister školstva Ján Horecký. Ako súčasť tímu kresťanských demokratov má podľa vlastných slov dlhodobejšiu rezortnú víziu. Informovala o tom hovorkyňa KDH Lenka Halamová. Hnutie označilo za jednu zo svojich priorít práve školstvo, zdôrazňuje potrebu systémových zmien.

„Solídnosť a čitateľnosť KDH je pre mňa najlepšou alternatívou k povrchnosti, politike založenej na prvých dojmoch a hrubozrnnej komunikácii. KDH nerozdeľuje ľudí, nestraní iba nejakej časti spoločnosti, ale je pripravené prispieť k prosperite všetkých a k lepšej budúcnosti celej krajiny,“ vysvetlil svoje rozhodnutie pre vstup do hnutia Horecký.

Za dôležité považuje dotiahnuť kurikulárnu reformu a systém podpory detí, žiakov a učiteľov. Zdôraznil potrebu prehodnotiť systém financovania a manažovania regionálnych aj vysokých škôl a vedecko-výskumných pracovísk.

Apeluje na kontinuálnu podporu súčasných učiteľov a výskumníkov. Pracovať chce aj na príprave a vzdelávaní nových pracovníkov v školstve.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko