Na hlavný obsah

Extrémne počasie si v talianskej Kalábrii vyžiadalo jednu obeť. Muža zabil strom, ktorý zhodil silný vietor

Na sever krajiny sa vrátil dážď.

Extrémne počasie si v talianskej Kalábrii vyžiadalo jednu obeť. Muža zabil strom, ktorý zhodil silný vietor
Ilustračná snímka. Foto: TASR/ANSA-Tommaso Romanin

Extrémne počasie, ktoré trápi Taliansko, si v sobotu (20. 5.) vyžiadalo jeden ľudský život v južnom meste Reggio Calabria. Muža zabil strom, ktorý zhodil silný vietor. Informovala o tom talianska tlačová agentúra ANSA.

Muža zasiahol strom, keď bol na prechádzke so psom, dodali zdroje. V regióne Kalábria na juhu Talianska platí z dôvodu búrok, ktoré sužujú Taliansko, oranžový stupeň výstrahy, čo je iba o jeden stupeň menej než maximum.

V regióne Emilia Romagna na severovýchode Talianska stále platí červený stupeň. Tento týždeň ho postihli prudké lejaky a smrtiace záplavy, ktoré si vyžiadali 14 ľudských životov.

ANSA uviedla, že dážď sa v sobotu do regiónu Emilia Romagna vrátil. Obrovské územia sú tam stále pod vodou a zosuvy pôdy sú veľkým problémom, predovšetkým v oblastiach pohoria Apeniny.

Nové dažďové zrážky môžu spôsobiť stúpnutie hladiny v riekach a znovu aj vyliatie z korýt. Premiérka Giorgia Meloniová sa má vrátiť domov zo samitu krajín G7 v Japonsku skôr a riešiť núdzovú situáciu.

Len v provincii Ravenna (v regióne Emilia Romagna) sa muselo zo svojich domovov evakuovať vyše 27-tisíc ľudí a situácia je tam obzvlášť zlá. V niektorých oblastiach už majú malé zásoby pitnej vody a potravín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet