Na hlavný obsah

Fínski hokejisti zdolávajú Maďarsko s prehľadom

Sedem rôznych strelcov na ceste k víťazstvu.

Fínski hokejisti zdolávajú Maďarsko s prehľadom
Fínski hokejisti oslavujú víťazstvo nad Maďarskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Fínski hokejisti zvíťazili v piatkovom (19. 5.) zápase A-skupiny MS v hokeji 2023 nad Maďarskom 7:1. Triumf domácich zariadilo sedem rôznych strelcov.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Fíni sa najbližšie stretnú v sobotu (20. 5.) od 15.20 SELČ s Rakúskom, Maďarov čaká v nedeľu (21. 5.) od 15.20 duel proti Nemecku.

Po pozvoľnom štarte fínski hokejisti ukázali svoju dominanciu v závere

Proti Maďarom stál deň po súboji so Švédskom (1:7) ďalší severský gigant – Fínsko. Outsider duelu v stretnutí proti „Tre Kronor“ dve tretiny nevystrelil na bránku, no duel so „Suomi“ začal aktívne. Po piatich minútach hry pohrozil domácemu tímu Bartalis, ale jeho bekhendový pokus zneškodnil Olkinuora. V 13. minúte na opačnej strane trochu upokojil favorita gólovou strelou Lehtonen.

Fíni však tak, ako od úvodu turnaja, ani proti Maďarom nepredvádzali v prvých dvoch tretinách oslnivý výkon. Na začiatku prostrednej časti hry síce zvýšil na 2:0 v presilovej hre Kakko, ale Maďari nezložili zbrane a aj po štyridsiatich minútach prehrávali iba o gól.

V 27. minúte znížil na rozdiel gólu Sebök, ktorý využil, že Olkinuora stratil puk z dohľadu. Bolo to však iba 40 minút, koľko dokázali Maďari vzdorovať Fínom, napokon však fyzicky „odpadli“ a favorit nedopustil prekvapenie.

Tretie dejstvo odštartovali Fíni sériou troch gólov. Postupne sa presadili Ohtamaa, Hartikainen a prvýkrát na turnaji aj Kapanen. V závere ešte prikrášlili skóre Merelä s Armiom a sedem rôznych strelcov zabezpečilo domácim triumf 7:1.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport