Na hlavný obsah

Firma vo Vranove spustila výrobu solárnych panelov. Zamestnať chce desiatky nových pracovníkov

Radnica rokuje už aj s ďalším investorom.

Firma vo Vranove spustila výrobu solárnych panelov. Zamestnať chce desiatky nových pracovníkov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Výrobu solárnych panelov vo Vranove nad Topľou po skúšobnej prevádzke spustili. Slovenská spoločnosť s nemeckým a českým kapitálom vytvorila už 16 pracovných pozícií. Investícia presiahla 3,5 milióna eur.

Moderná hala a poloautomatická výroba. Na výrobu solárnych panelov potrebujú hlavne operátorov výroby. Do konca roka plánuje spoločnosť rozšíriť výrobné priestory a zamestnať 50 ľudí.

„Našou špecialitou sú panely z dvojitého skla, ktoré majú väčšiu tepelnú odolnosť a niekoľko ďalších predností,“ priblížil riaditeľ firmy AGORA Solar Marek Šeba.

Novej investícii vo Vranove nad Topľou sa v regionálnych správach RTVS venovala Diana Murdziková:

„Môže to prilákať aj ďalších investorov zo zahraničia, ktorí by mohli prísť do nášho priemyselného parku,“ myslí si primátor Vranova Ján Ragan.

Firma sa pre Vranov rozhodla preto, lebo vedela, že tu nájde dostatok pracovnej sily. Výhodou bola aj nová výrobná hala, ktorú postavilo mesto za 600-tisíc eur. Spustením výroby si finančne pomôže aj samotné mesto.

Radnica rokuje s ďalším investorom, ktorý by v parku mohol stavať nové haly už tento rok. Mal by vytvoriť stovky pracovných miest a pôjde o strojárenskú výrobu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika