Na hlavný obsah

Gáborík: Dúfam, že nás ten bod zachráni

Prvá historická prehra s Kazachstanom na šampionátoch práve na MS v hokeji 2023 očami expertov RTVS.

Gáborík: Dúfam, že nás ten bod zachráni
Súboj o puk pred slovenskou bránou Foto: SITA/AP Photo/Roman Koksarov

Gól Pavla Regendu, ktorým vyrovnal v riadnom hracom čase stav s Kazachstanom, môže byť aj tým zlatým pri postupe do štvrťfinále na 86. svetovom šampionáte.

Po piatom zápase slovenskej reprezentácie na MS v hokeji 2023 v základnej skupine nemajú zverenci trénera Craiga Ramsaya postup do štvrťfinále vo vlastných rukách.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Experti RTVS Gáborík a Valábik však v pozápasovom štúdiu však nevytiahli postupové kalkulačky, ale kriticky zanalyzovali prvú historickú prehru s Kazachmi na šampionátoch.

„Ťažko sa hodnotí zápas, ktorý máš vyhrať a získať všetky tri body, keď zostane ti len jeden,“ uviedol Marián Gáborík po výsledku 4:3 sn.

„Boli tam fázy, keď sme hrali naozaj dobre, ale to nestačí.  A presvedčili sme sa o tom, aj proti takému tímu ako bol Kazachstan,“ uviedol Marián Gáborík, ktorý si spomenul na zápas MS v hokeji 2004, keď Slovákov „vykúpali na nájazdoch“ Američania rovnako ako teraz Kazachstan.

Piaty zápas, štvrtá prehra

„Kazachovia ukázali, že to nie sú nejakí céčkoví hokejisti, ktorí nevedia robiť kľučky či prihrávať. V ofenzíve sú silní. A my sme nevyužili to, v čom sú slabí – tá defenzíva. A nevyužili sme to preto, lebo sme si mysleli, že toto víťazstvo príde samo,“ dodal Boris Valábik.

„ Aj keď sme vyhrali prvú tretinu 1:0 a druhú prehrali 0:3, dôvod straty tých bodov musíme hľadať v prvej tretine, lebo sme ju nehrali dobre a vyhrali sme ju 1:0. A je to veľmi nebezpečné vyhrať tretinu, v ktorej hráte zle, práve preto, že si hráči môžu povedať, že nemusia nič naprávať,“ ozrejmil.

„Päť minút do konca sme prehrávali a aspoň ten bod, bodaj by si mal pravdu, dúfam, že nás zachráni,“ uzavrel Marián Gáborík.

Slovenských reprezentantov čakajú posledné dva zápasy základnej skupiny s papierovo slabšími súpermi, ktoré musia vyhrať a aj tak nemajú postup do štvrťfinále pevne vo svojich rukách.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport