Na hlavný obsah

Harry a Meghan tvrdia, že naháňačka s fotografmi sa takmer skončila katastrofou

Paparazzi ich prenasledovali viac ako dve hodiny.

Harry a Meghan tvrdia, že naháňačka s fotografmi sa takmer skončila katastrofou
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan. Foto: SITA/AP Photo/Martin Meissner

Britský princ Harry, jeho manželka Meghan a jej matka sa stali účastníkmi „takmer katastrofálnej automobilovej naháňačky“ s fotografmi. Uviedol to v stredu (17. 5.) podľa agentúry Reuters princov hovorca.

Incident sa odohral po tom, ako sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v utorok (16. 5.) zúčastnili na slávnostnom udeľovaní cien neziskovej organizácie Ms. Foundation for Women v New Yorku. Meghan tam ocenili za jej prácu.

„V utorok večer sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu a pani Raglandová stali účastníkmi takmer katastrofálnej automobilovej naháňačky so skupinou veľmi agresívnych paparazzov,“ uviedol hovorca vo vyhlásení.

„Toto neúnavné prenasledovanie, ktoré trvalo viac ako dve hodiny, malo za následok niekoľko takmer kolízií, do ktorých sa zapojili ostatní vodiči na ceste, chodci a dvaja príslušníci newyorského policajného zboru,“ dodal hovorca.

Na fotografiách, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, sú podľa agentúry Reuters Harry, Meghan a jej matka Doria Raglandová v taxíku.

Princova kritika kráľovskej rodiny a médií

Harry a Meghan sa pred rokmi vzdali svojich kráľovských povinností a presťahovali sa do Spojených štátov. Tridsaťosemročný princ odvtedy opakovane kritizoval kráľovskú rodinu a bulvárne médiá. Obvinil ich z obťažovania, a povedal, že to čiastočne prispelo k jeho rozhodnutiu opustiť monarchiu.

Princ už dlho hovorí o zasahovaní tlače, ktorú obviňuje zo smrti svojej matky, princeznej Diany. Tá zahynula pri autonehode v Paríži v roku 1997, keď ju prenasledovali paparazzi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet