Na hlavný obsah

Heger v parlamente na mieste poslanca nahradí Sebastiána Kozarca. Mená nových ministrov zatiaľ nepozná

Budaj nahradí Vojtecha Tótha.

Heger v parlamente na mieste poslanca nahradí Sebastiána Kozarca. Mená nových ministrov zatiaľ nepozná
Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger. Foto: SITA/Diana Černáková

Dočasne poverený premiér Eduard Heger zatiaľ nepozná mená nových ministrov, ktorí budú pôsobiť v úradníckej vláde. Po vymenovaní novej vlády zasadne Heger do parlamentu. Z postu poslanca tak odíde Sebastián Kozarec (OĽANO). Uviedol to v pondelok (8. 5.) pre médiá.

„Pripravíme všetko na čo najplynulejší prechod a odovzdanie vlády novým ľuďom, ktorí budú čeliť ťažkým výzvam. Tomu sa budeme venovať celý tento týždeň. Koordinujem sa s pani prezidentkou,“ povedal končiaci predseda vlády. Poznamenal, že jeho kabinet bude do vymenovania úradníckej vlády normálne fungovať.

Ani dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj nevie, kto bude jeho nástupcom. „Prajem si, aby na ministerstvo nastúpil racionálny a kvalitný odborník,“ podotkol. Mnohé veci, ktoré sa podľa neho na rezorte vliekli, odovzdajú novému ministrovi neukončené. Ide napríklad o sanáciu vrakunskej skládky. „Čo sa bude dať, to pouzatváram,“ tvrdí.

Budaj sa taktiež vracia do parlamentu, odkiaľ odíde poslanec Vojtech Tóth (OĽANO). Nevidí tiež dôvod, prečo by vláde odborníkov nemal vysloviť dôveru.

Náhradu za seba pozná aj Naď

Dočasne poverený šéf rezortu obrany Jaroslav Naď si myslí, že rozhodnutie vymenovať úradnícku vládu bolo nevyhnutné. „Bol by som radšej, ak by sa to urobilo rýchlejšie a nie až na budúci týždeň, ale rozumiem, že ešte nie sú pripravení všetci členovia budúcej úradníckej vlády,“ uviedol.

Naď tiež vie, kto bude jeho nástupcom. Považuje to za dobrý výber, meno však konkretizoval nechcel. „Je to človek z môjho najužšieho tímu a človek, ktorého som ja priniesol na ministerstvo obrany. Považujem ho za veľmi dobrého odborníka,“ priblížil.

Naď deklaruje, že pripraví na rezorte všetko tak, aby jeho odovzdanie bolo kontinuálne. Novému ministrovi chce byť nápomocný najmä v súvislosti so zahraničnými vzťahmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko