Na hlavný obsah

Hokejisti USA potvrdili svoju dominanciu proti Francúzsku

Suverénnym výkonom deklasovali Francúzov 9:0.

Hokejisti USA potvrdili svoju dominanciu proti Francúzsku
Hokejisti USA oslavujú víťazstvo nad Francúzskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti USA potvrdili pozíciu favorita a v nedeľňajšom (21. 5.) zápase deklasovali Francúzsko 9:0 v zápase základnej A-skupiny na MS v hokeji 2023.
Presvedčivým víťazstvom dosiahli najvýraznejší výsledok v doterajšom priebehu šampionátu a po šiestom zápase sú so stopercentnou bilanciu a skóre 30:5 na čele A-skupiny.
        

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Američania uzavrú účinkovanie v základnej skupine v utorok (23. 5.) od 15.20 proti Švédsku, pričom by, po predpokladanom pondelňajšom (22. 5.) víťazstve Švédov nad Dánmi, malo ísť o súboj o prvé miesto v tabuľke. Francúzov, ktorí záchranou v elitnej kategórii splnili cieľ, čaká v utorok od 11.20 posledný duel na turnaji proti Nemecku.

Rozhodnuté bolo už v prvej tretine

Hráči zámorského tímu vykročili za vysokým víťazstvom už v prvej tretine. Skóre otvoril v 7. minúte O´Connor a po presných zásahoch Gauthiera a Tynana bolo ešte do prvej prestávky 3:0.

Potvrdili tým výraznú streleckú a hernú prevahu, ktorá pokračovala aj v druhej tretine. V nej sa presadil iba Gauthier, keď v 22. minúte zvýšil na 4:0, no Američania si výrazné navýšenie náskoku nechali na tretiu časť.

V nej pridali ďalších šesť gólov a súpera prestrieľali 18:2. Od 54. minúty viedli po góle Gauthiera 9:0, no desiaty gól už nepridali. Američania neinkasovali v druhom zápase po sebe, Francúzi naopak v uplynulých dvoch stretnutiach neskórovali.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport