Na hlavný obsah

Hokejový zväz zverejnil záverečnú nomináciu na majstrovstvá sveta. V hre sú ešte dve posily zo zámoria

Nedostali sa do nej Beňo, Jedlička ani Holešinský.

Hokejový zväz zverejnil záverečnú nomináciu na majstrovstvá sveta. V hre sú ešte dve posily zo zámoria
Na snímke slovenskí hokejisti. Foto: TASR

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rige sa nedostali obranca Michal Beňo a útočníci Maroš Jedlička a Adrián Holešinský.

Vedenie národného tímu ešte počká na to, ako sa vyvinie situácia ohľadom potenciálnych príchodov brankára Jaroslava Haláka a obrancu Šimona Nemca. Oznámil to po prípravnom zápase s Rakúskom v sobotu (6. 5.) asistent trénera SR Peter Frühauf.

„V prípade týchto troch hráčov rozhodli detaily. Chalani odviedli kus dobrej práce a tvrdo pracovali na tréningoch a v zápasoch. Tento rok to nevyšlo, no sú to mladí hráči a my s nimi počítame do budúcich rokov,“ povedal Frühauf.

„Stále prebieha komunikácia s oboma hráčmi aj klubmi. Zatiaľ vám nepoviem nič viac, uvidíme deň po dni. Dúfajme, že do budúceho týždňa budeme vedieť, ako to s nimi vyzerá,“ vyjadril sa aj k možným príchodom Nemca a Haláka.

Situácia so zranením Martina Gernáta v dolnej časti tela vyzerá lepšie a skúsený obranca sa pravdepodobne predstaví na svojom treťom šampionáte: „Prvotné správy hovoria, že to nebude nič vážne, ale je to bolestivé zranenie. Verím, že sa dá čo najskôr dokopy a bude našou oporou na MS.“

Frühauf nevedel povedať, aká je šanca, že Slovákov posilní brankár Halák: „Každý rok je unikátny. Nemôžeme sa pozerať na minulosť, chceme byť pozitívni a veríme, že nás Jaro posilní na šampionáte.“

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport