Na hlavný obsah

Jaroslav Naď hovorí, že ústavní činitelia dostali informáciu o ruskej snahe zmanipulovať voľby

Kaliňák manipuláciu v prospech Smeru odmieta.

Jaroslav Naď hovorí, že ústavní činitelia dostali informáciu o ruskej snahe zmanipulovať voľby
Na snímke je exminister obrany Jaroslav Naď. Foto: RTVS

Viacerí ústavní činitelia dostali spravodajskú informáciu o snahe Rusov zmanipulovať voľby. Povedal to bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Konkrétny občan mal, podľa neho, dostať finančnú odmenu na manipuláciu volieb, aj v prospech strany Smer-SD. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) to odmieta.

Slovenské spravodajské služby získali podľa slov Jaroslava Naďa informáciu zo zahraničia. Dostala sa k viacerým ústavným činiteľom.

„Konkrétna osoba, ktorá je menovaná z tej spravodajskej informácie v tom a v tom čase bola v Rusku, aby sa stretla s ľuďmi, ktorí mali za cieľ ovplyvniť voľby na Slovensku, mali za to prevziať finančné prostriedky, ktoré mali byť určené rôznym stranám, okrem iného aj strane Smer-SD,“ informoval exminister obrany Jaroslav Naď.

Informáciám o manipulovaní volieb sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Veronika Čokinová:

„Považujem to za absurdnú lož, je to samozrejme úplný nezmysel a navyše sami sme veľmi aktívni v tom, aby boli tie voľby čo najtransparentnejšie a podporujeme ten návrh, aby si všetci účastníci volieb, každý zástupca politickej strany v jednotlivých volebných miestnostiach mohli fotiť zápisnice a mohli ich paralelne uverejňovať, aby mohli občania paralelne sčítavať hlasy,“ povedal Kaliňák.

Jaroslav Naď tvrdí, že informáciu má ešte z čias šéfovania na rezorte obrany. „Ďalšie detaily jednoducho povedať nemôžem, ale môžete sa pýtať ďalších príjemcov, ktorí tú informáciu dostali a dokonca si dovolím povedať, že to išlo viacerými spravodajskými službami, takže asi tých príjemcov bolo viac,“ dodal Naď.

S otázkami sme sa obrátili aj na prezidentský palác, no na naše telefonáty nereagovali. Predseda parlamentu sa bližšie vyjadriť nechcel. „Všetky utajované informácie, ktoré ako ústavný činiteľ dostávam, nebudem verejne komentovať,“ uviedol Boris Kollár (Sme rodina).

Bývalý minister vnútra považuje informáciu o snahe ovplyvniť predčasné parlamentné voľby za spôsob, ako odvrátiť pozornosť od katastrofálnej hospodárskej situácie v krajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko